Huwelijken

Trouwambtenaar

Als beëdigd trouwambtenaar ben ik in dienst van de gemeente Borne. Dat betekent echter niet dat ik alleen in Borne huwelijken sluit. Ik kan en wil dit overal in Nederland doen en desgewenst ook in het buitenland.

Ik vind het fantastisch om trouwambtenaar te mogen zijn. Bewust zeg ik mogen, want ik ervaar het als een eer en blijk van vertrouwen als mij wordt gevraagd een huwelijk te voltrekken en zo een heel belangrijke bijdrage te leveren aan die bijzondere dag in het leven van twee mensen.
Een goede huwelijksceremonie, met humor waar het kan en ernst waar het moet, zet daarbij de toon. Er is geen paar dat zich zijn huwelijksdag niet zal blijven herinneren en wat mij betreft moet die herinnering er een zijn met een gouden randje.
Ik heb de nodige  mensenkennis en beschik over inlevingsvermogen en interesse in mensen. Dit zijn ook de ingrediënten die nodig zijn om samen met een bruidspaar de sfeer en inhoud van de huwelijksvoltrekking te bepalen en te komen tot een passende ceremonie.

Hoe die ceremonie eruit ziet, bepaalt het bruidspaar en ik kan daarbij aan alle wensen voldoen: van informeel tot traditioneel; van uitbundig tot ingetogen; van vrolijk en humorvol tot ernstig; van zakelijk tot romantisch; met bijzondere rituelen of met een duidelijke rol voor aanwezige kinderen, het kan allemaal.

Ook een ceremonieel huwelijk behoort tot de mogelijkheden.
Trouwen kan tegenwoordig overal, of het nu helemaal officieel is of “alleen” ceremonieel: op een boot, op het strand, in een molen of onder de appelboom in de tuin van ouders of grootouders.
Ten slotte kan ik, mocht het gewenst zijn, de ceremonie ook, geheel of deels, in het Engels, Spaans, Frans of Duits uitvoeren.

Geen paar is hetzelfde en ik vind het geweldig om steeds met andere mensen een stukje mee te mogen gaan op hun specifieke weg naar het huwelijk of partnerschap.

werkwijze

Ik zal uitgebreid de tijd nemen om jullie te leren kennen en jullie te laten zien wie ik ben. Ik ben daarin flexibel; we zullen samen bekijken hoeveel tijd we nodig hebben. De kennismaking en het verzamelen van input voor een goed en persoonlijk verhaal kunnen in één gesprek dat zo’n anderhalf à twee uur duurt. Het kan ook zijn dat we nog vaker afspreken voor aanvullende informatie en om te fine tunen. Ook zullen we af en toe nog contact hebben via mail, app of telefoon, want het moet natuurlijk allemaal wel kloppen en schuren, schaven en bijslijpen dragen bij aan een mooi resultaat, jullie waardig.
In elk geval kunnen jullie erop rekenen dat ik ruimschoots de tijd zal nemen om met aandacht, inzet én betrokkenheid te werken aan een ceremonie die bij jullie past, waarin jullie je herkennen en waarbij jullie je op je gemak voelen.