Tekstredactie

Heleen spreekt… en schrijft

Als neerlandicus weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om correct te formuleren. Mijn ervaring is dat mensen moeilijke woorden gaan gebruiken als ze iets moeten schrijven. Ook weten ze vaak zelf heel goed wat ze bedoelen, maar staat dat er niet.

Goed schrijven betekent niets meer en niets minder dan verzorgde spreektaal gebruiken; correct, helder en liefst zo kort mogelijk geformuleerd en uiteraard foutloos gespeld. Zo maak je een goede indruk en voorkom je dat er misverstanden over de betekenis ontstaan.
Daarbij is het belangrijk je af te vragen of de ander, die de gedachtengang van de schrijver niet kent, begrijpt wat er staat.

De mogelijkheden

Het is een kunst om goed, helder en pakkend te schrijven. Ik kan anderen ondersteunen bij het schrijven van een goede tekst.

Ik kan in principe alle teksten corrigeren en waar nodig aanpassen. Dit kunnen afstudeerscripties zijn, maar ook flyers, handleidingen, speeches of teksten op websites.

Indien gewenst is het ook mogelijk dat ik, bij voorbeeld een speech of handleiding, schrijf voor iemand anders. Dat kan natuurlijk uitsluitend in nauw overleg en met behulp van genoeg informatie.